Intro Info USA
Quí som?
Aventures Cultura Esports Oci i Negoci Vehicles
1. Passaport i entrada al pais   10. Costums
2. Aduanes   11. Corrint elèctrica
3. Clima i Roba   12. Idioma
4. Bancs i Moneda   13. Salut
5. Zones Horàries   14. Comunicacions
6. Horaris   15. Urgències
7. Preus   16. Telèfons útils
8. Propines   17. Conduir a Estats Units
9. Seguretat Personal   18. Taules de conversió
 
1. Passaport i entrada al país

Als ciutadans espanyols se'ls hi exigeix portar el passaport en regla, però no necessiten visat (sempre quan l'estància sigui inferior a 90 dies i quan tinguin un bitllet de tornada). Des de l'any 2004 els visitants espanyols deuen estar en possessió del nou passaport de lectura mecànica, que el govern espanyol expedeix des del Juliol de l'any 2003.

Abans de la sortida s'ha de demanar l'autorització d'entrada als Estats Units per Internet, anomenat ESTA (http://spain.esta.us). Cruzando Continentes S.L.U. farà tots els tràmits pels seus clients i els hi enviarà l'autorització per e-mail. No és obligatori però aconsellem imprimir el document i portar-lo per accelerar els processos de control d'aduana. En el document figura l'adreça del primer hotel. Des del 2010 la tramitació costa 14 $ (uns 10 €)

Durant el vol s'ha d'omplir l'imprès “Visa Waiver Form” i llavors entregar-lo a las autoritats d'aduana. Per ampliar, clica l'imatge.

Als ciutadans espanyols se'ls hi exigeix portar el passaport en regla, però no necessiten visat (sempre quan l'estància sigui inferior a 90 dies i quan tinguin un bitllet de tornada). Des de l'any 2004 els visitants espanyols deuen estar en possessió del nou passaport de lectura mecànica, que el govern espanyol expedeix des del Juliol de l'any 2003.

Abans de la sortida s'ha de demanar l'autorització d'entrada als Estats Units per Internet, anomenat ESTA (http://spain.esta.us). Cruzando Continentes S.L.U. farà tots els tràmits pels seus clients i els hi enviarà l'autorització per e-mail. No és obligatori però aconsellem imprimir el document i portar-lo per accelerar els processos de control d'aduana. En el document figura l'adreça del primer hotel, informació que les autoritats demanen sovint al viatger.

Fins fa poc s'havia d'omplir l'imprès “Visa Waiver Form” durant el vol. Possiblement continuen demanant-lo. En aquest cas s'haurà d'entregar-lo a las autoritats d'aduana. Per ampliar, clica l'imatge.

Tarjeta para rellenar en el avión

A l'arribada al primer aeroport dels Estats Units s'ha de recollir l'equipatge i pesar-lo personalment pel control d'aduana. Possiblement serà revisat. L'intensitat dels controls depèn de la situació política actual, últimament es respira un ambient bastant relaxat. Al control d'immigració revisaràn el passaport, tiraràn una foto del viatger i demanen impremtes dels dits.

A més, fan algunes preguntes sobre l'objectiu, la duració i el destí del viatge. Molts agents parlen castellà. En cas de qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb nosaltres o amb la ambaixada americana (906 42 14 31). www.embusa.es.

El carnet de conduir europeu vàlid és suficient per portar una moto als Estats Units. Tot i així recomanem portar el carnet internacional també, perquè qualsevol problema es deixarà resoldre amb més facilitat.

 

2. Aduanes

No es permet l'entrada d'aliments frescos com fruites, verdures, carn, terra o animals. Es pot importar lliurement 200 cigarros i un litre d'alcohol.

 

3. Clima Roba

El mapa climàtic dels Estats Units és bastant variat. La ropa que s'ha de portar depén de la zona que es vol visitar i de la temporada de l'any. Ja us assessorarem abans de sortir.


Temperaturas medianas
4. Bancs i Moneda
Com se sap, la targeta de crèdit és molt usada en Estats Units i per tan la millor manera de pagar. Sens dubte, ens trobarem també en zones molt remotes i rurals on l'ús de la targeta de crèdit està sorprenentment limitat. Devem portar una quantitat de diners amb efectiu. Els podem canviar en el nostre banc habitual o treure-ho amb la targeta de crèdit dels caixers automàtics (“ATM”) que es troba als centres comercials i a les benzineres. No resulta molt car (aproximadament 1,50 $ per cada operació) i la taxa de canvi està bé. Normalment les màquines indiquen la comissió abans de confirmar l'operació.
En cas de pèrdua de la targeta de crèdit s'ha de trucar urgentment a la companyia per bloquejar la tarja. (American Express: 1-800-548-4800, Mastercard: 1-800-826-2181, Visa: 1-800-336-8472)
Por un grapado de Dólares5. Horaris
Els horaris dels comerços, bancs i restaurants varien segons l'època de l'any i la regió. En general es dina abans que a Espanya, cap a les 13.00 i es comença a sopar entre les 17.30 i les 19.00.6. Zones horàries

Als Estats Units continentals existeixen quatre franges horàries. La Ruta66 per exemple creua tres zones horàries. Arribant a Chicago hem de retrasar el rellotge per 7 hores. Amb l'entrada New Mexico seràn 8, i a partir d'Arizona seràn 9 horas.

 

Zonas horarias
       
       
       
7. Preus
El preu del dollar ha arribat a nivells molt baixos, amb el resultat que un viatge pels Estats Units surt molt assequible. Sens dubte, per raons econòmiques o fiscals els preus d'alguns productes poden diferir bastant dels preus a Europa. La benzina resulta més barata, els preus de tabac i begudes alcohòliques solen estar una mica més elevades que a Espanya, i es compra aquests productes a botigues especials, tipus “Estanc” Comprar tabac en un bar pot sortir bastant car.
En general, els preus tendeixen a variar molt més d'un lloc a l'altre que a Europa. La benzina pot costar 15 cèntims més o menys a una altra benzinera a 200 metres.

8. Propines
Les factures dels restaurants normalment no inclouen el servei. És habitual deixar una propina d'un 15% de l'import de la factura. Deixar propina és un gest social molt important, ignorar aqesta regla pot ser considerat un acte ofensiu.9. Seguretat personal
La poli
Estats Units és un país segur per al viatger. Sense dubte, es deu aplicar sempre el sentit comú, no lluir joies o diners i no deambular sol per la nit. Les grans ciutats solen tenir zones o barris menys segurs, evidentment devem evitar els quals. Els robos als hotels són poc habituals, però sempre es recomanable tancar la porta de la habitació amb clau i no deixar objectes de valor a la vista. Tampoc es aconsellable donar detalls del nostre allotjament a persones desconegudes.
10. Costums
Les costums dels Americans són molt semblant a les europees. Està molt acostumats a tractar amb estrangers amb uns coneixements d'anglès limitats. Utilitzant sovint les paraules “please” (si us plau") i “thank you” (gràcies) podem estar segurs de rebre un bon tracte.
Moltes zones dels Estats Units pateixen incendis a l'estiu. Hem d'estar especialment prudents amb els cigarrets. Els Estats Units són un pais molt net. Ens adaptem i no deixem escombraries ni als carrers ni a la natura.
El consum de tabac en públic està molt restringit per les lleis. Les normes varien molt d'un lloc a l'altre. Als estats d'Illinois (Chicago) i de Califòrnia (Los Angeles) no està permès fumar en cap bar o restaurant. Per no equivocar-se és aconsellable observar el comportament de la població local.

11. Corrent elèctrica
La corrent es de 110 volts i els endolls tenen dues patilles planes. Els adaptadors s'han de comprar abans de sortir d'Europa. La majoria dels aparats elèctrics no funcionaran als Estats Units. Normalment és possible carregar les bateries de les càmeres o del mòbil amb 110 volts, simplement tardarà unes hores més.
Adaptador para EEUU12. Idioma
Qualsevol viatge a l'estranger resulta més gratificant, coneixent la llengua dels amfitrions. Però sens dubte podeu viatger sense conèixer ni una paraula d'anglès. Els americans solen ser molt simpàtics amb els turistes estrangers. En les grans ciutats i sobretot al sud del país hi ha bastant d'immigració llatina, segurament trobareu gent de parla hispana i podeu escoltar emissores de radio o de televisió en castellà.

13. Salut
Una bona assegurança de viatge es molt aconsellable per viatjar pels Estats Units. Els serveis mèdics són excel.lents però resulten cars. En cas d'urgència s'ha de dirigir-se immediatament a l'hospital més proper, però s'hauria de contactar amb la companyia asseguradora el més aviat possible. Per tant és important tenir la documentació de l'assegurança a mà. Habitualment els hospitals demanen el pagament immediat del tractament amb targeta de crèdit. Un cop regressat a Espanya s'ha de demanar la devolució de l'import a la companyia asseguradora i presentar tota la documentació.
Els EEUU no exigeixen cap tipus de vacuna per l'entrada al pais. Les medicines personals s'ha de portar en quantitats suficients per cobrir tota l'estància. Per evitar malentesos amb les autoritats es recomanable portar-les dins del paquet original.14. Comunicacions
A.Telefonía

Podeu portar el vostre mòbil, si els vostres familiars o amics es volen posar en contacte amb vosaltres durant el viatge. Els models més antics no funcionen als Estats Units per què s'utilitza una altra frequència. Les trucades a Europa surten caríssimes i sovint ens trobarem fora de cobertura. La manera més còmoda i econòmica de trucar a Europa és comprar una targeta de telèfon en un supermercat o una benzinera i trucar des de l'habitació del hotel. Primer s'ha de marcar una xifra par a accedir a la línea, després el número de la companyia operadora i el codi que es troba a la targeta. Llavors s'ha de marcar el 011 per trucades internacionals, seguit pel codi d'Espanya 34 i el número particular. Amb una targeta de 12,- $ (10,- €) es pot tenir suficient per mantenir el contacte amb els estimats durant un viatge de dues setmanes. Les targetes també funcionen en telèfons públics però la trucada surt més cara que des del telèfon del hotel.


B. Internet & Fax
En molts dels nostres allotjaments haurà ordenadors reservats pels clients i a altres hi ha sistemes wifi per connectar el portàtil. A més a més hi ha cibercafés en totes les ciutats.
Servei de fax trobarem en hotels, centres comercials i copisteries. Unes dues setmanas abans de la sortida us proporcionarem un llistat complet dels hotels que inclou els números de telèfon i fax.

C. Servei Postal
Totes les ciutats disposen d'una oficina de correus, on es pot comprar els segells. Una postal o una carta via aérea sol tardar entre una i dues setmanes per ser entregada a Espanya.

15. Urgències
En cas d'emergència, el número de telèfon 911 facilita serveis de policia, assistència mèdica o bombers. Es deu donar indicacions clares sobre el tipus d'emergència, el lloc exacte i possibles ferits.16. Telèfons útils
Urgències: 911
Asistència per a estrangers (en 140 llengues): 1-888-87-1-4636
American Express: 1-800-548-4800
Mastercard: 1-800-826-2181
Visa: 1-800-336-8472
Ambaixada d' Espanya als EE.UU.: 1-202-452-0100
Consulat espanyol de San Francisco: 1-922-2995
Consulat espanyol de Los Angeles: 1-938-0158

17. Conduir als Estats Units
Els Estats Units són un país de motoristes. Fora de les grans aglomeracions es condueix d'una manera molt tranquil·la i relaxada. Ningú corre i hi ha un comportament molt cordial entre els conductors. Les normes de transit són una mica diferents a les europees. A més a més varien d'estat a estat. Com a exemple us podeu baixar aquí el manual de conducció de l'estat de Nevada. La manera més sensilla per adaptar-se al transit americà és observar el comportament dels altres conductors i copiar-lo. Si us voleu preparar més a fons, podeu consultar un manual de conducció en castellà a la nostra web de www.rumbo66.es18. Taules de conversió
Per descarregar i imprimir en format pdf: volums en galons, distàncies en milles, dimensions en peus, temperatures en Fahrenheit, velocitat en milles per hora.
Tablas de conversión para bajar
 
Inicio